گلکسی زد فولد ۳ موبایلی با قابلیت تبدیل شدن به یک تبلت شیک همراه با مالتیتسکینگ خلاق و نوآورانه است که حتی گاهی وقتها میتواند جای خالی لپتاپتان را هم پر کند! گواهینامه IPX8 این تاشوی پرچمدار، آن هم باتوجه به مکانیزم لولای کشیده وسط گوشی کار بزرگی محسوب میشود که مهندسان کرهای بهخوبی از پس آن برآمدند.
نقد و بررسی گوشی زد فولد ۳
روانتر، بادوامتر، با مجموعه دوربینهای کارآمد در شب و روز سه ویژگی بارز گلکسی زد فولد ۳ به شمار میآیند که آن را در بازه قیمتی نسبتا بالایی قرار میدهند.
شکل و کارایی نسل سوم تاشوی گوشی-تبلت سامسونگ، مشابه زد فولد ۲ سال گذشته است؛ با این تفاوت که زد فولد ۳ ابعاد کوچکتر و نمایشگر روشنتری نسبت به تاشوی قبلی دارد.
طراحی و دوام؛ تاشوی غرق شدنی!
گوشی گلکسی زد فولد ۳ با داشتن یک لولا، کار بزرگی در کسب گواهینامه ضدآب IPX8 انجام داده است. البته از آنجایی که سامسونگ سری تاشوی زد خود را جایگزین سری بسیار محبوب نوت کرده، این انتظار میرفت که کرهایها هرجور شده این گواهینامه را برای فولد ۳ کسب کنند.
گواهینامه IPX8 به این معنی است که گوشی میتواند ۳۰ دقیقه در عمق ۱.۵ متری آب دوام بیاورد.
گردوغبار همچنان دشمن اصلی گوشیهای تاشو و زد فولد ۳ است. به همین دلیل بردن این گوشی به جاهایی مثل ساحل اصلا توصیه نمیشود.
در ساخت بدنه زد فولد ۳ آلیاژ Armor Aluminum بهکار رفته است. محافظ نمایشگر کاور هم از جنس گوریلا گلس ویکتوس مقاوم در برابر خط و خش ساخته شده است.
به گفته سامسونگ، در ساخت نمایشگر اصلی، برای اولین بار از لایه محافظ دیگری به نام PET استفاده شده که ضمن سازگاری بیشتر با قلم S، استحکام صفحه نمایش را تا ۸۰ درصد افزایش میدهد.
باید قبول کنیم که زد فولد ۳ چه در حالت تبلت و چه در حالت گوشی ابعاد غیرعادی و ناموزونی دارد.
از طرف دیگر، امیدوار بودیم سامسونگ در فولد ۳ فکری به حال شکاف گوشی در حالت بسته بکند که این اتفاق هم نیفتاد.
زد فولد ۳ در ۳ رنگ مشکی، سبز و نقرهای به بازار عرضه شده است.
صفحه نمایش و اسپیکر؛ بیشتر تبلت تاشو تا گوشی تاشو!
زد فولد ۳ از ۲ نمایشگر، یکی در حالت گوشی – ۶.۲ اینچ OLED – و دیگری در حالت تبلت – ۷.۶ اینچ ×AMOLED 2، با نرخ رفرش ۱۲۰ هرتز بهره میبرد.
رزولوشن صفحه نمایش داخلی کماکان مثل فولد ۲، ۲۲۰۸ × ۱۷۶۸ است. به لطف تکنولوژی ایکو دیسپلی (Eco Display)، نمایشگر فولد ۳ حدود ۲۹ درصد روشنتر از فولد ۲ است.
در صفحه نمایش اصلی فولد ۳، به دوربین سلفی زیر نمایشگر برمیخوریم. این دوربین در استفادههای عادی مثل تماشا یا گرفتن عکس و فیلم، تقریبا نامرئی است.
اسپیکرهای گلکسی فولد ۳ چه در حالت اجرای موزیک و چه در حالت تماس، صدا را با وضوح بالایی پخش میکنند.
از آنجایی که یکی از بلندگوهای فولد ۳ در انتهای آن قرار دارد، اگر این گوشی را عمود روی میز قرار دهیم با افت کیفیت صدا مواجه میشویم.
نرمافزار و رابط کاربری؛ اوج چندوظیفگی یک گوشی!
به لطف رابط کاربری One UI 3.1، گلکسی زد فولد ۳ نهایت چندوظیفگی یک گوشی هوشمند را به ارمغان میآورد.
رابط One UI 3.1، بطور اختصاصی برای گوشیهای تاشوی سامسونگ طراحی و مورد استفاده قرار میگیرد.
با اتکا به ویژگی چند پنجره باز و فعال، میتوان سه برنامه را همزمان کنار هم استفاده کرد. اگر حین این کار خواستید سایر برنامههایتان را هم زیرنظر بگیرید، سامسونگ تسک باری را در سمت راست زد فولد ۳ قرار داده تا برنامههای دلخواهتان را در آن قرار دهید.
برای فعال کردن تسک بار، سامسونگ بخش جدیدی را با عنوان Labs در تنظیمات قرار داده است. بخش Labs بیشتر با هدف بهبود تجربه کاربر از چندوظیفگی در زد فولد ۳ گنجانده شده است.
از دیگر ویژگیهای Labs، امکان فعال کردن قابلیت تمامپنجره برای همه برنامهها در حالت نمایش تاشو است. مثلا اینستاگرام یکی از برنامههای ناسازگار با نمایش تاشو یا نمایش همزمان است که پس از فعال کردن Multi window for all apps در Labs به درستی روی دستگاه اجرا میشود.
در تنظیمات Labs به گزینه دیگری با عنوان Flex mode برمیخورید. با فعال کردن این حالت، برای هر برنامه، محتوای اصلی در صفحه بالایی و کلیدهای کنترل در صفحه پایینی نمایشگر ۷.۶ اینچی ظاهر میشوند.
با این ویژگی سناریوهای جالبی را با برخی برنامهها و دوربین گوشی میتوان رقم زد. در واقع دوربین سلفی محوِ این گوشی در این حالت است که کارایی خودش را به عنوان وبکم نمایان میکند. این حالت کار شما را برای تماشای ویدیو از یوتیوب هم آسانتر خواهد کرد.
سامسونگ همچنین با هدف سازگارتر شدن برنامههایی مثل نتفلیکس، اسپاتیفای، اسنپ چت و تیک تاک با زد فولد ۳، صحبتهایی را با سازندگان این اپها شروع کرده است.
دوربین؛ کیفیت مطلوب در روز و شب
در کل سامسونگ از سختافزار متفاوتی نسبت به سری قبل برای ساخت دوربینهای فولد ۳ استفاده نکرده، البته با این تفاوت که دوربین سلفی این گوشی برخلاف سری قبل، این بار زیر نمایشگر اصلی گوشی جا خوش کرده است.
ناگفته نماند که سامسونگ تعدادی از ویژگیهای عکسبرداری Galaxy S21 Ultra خود مثل Single take (ویدیوی داینامیک) و Director’s View (استفاده همزمان از دوربین جلویی و پشتی) را در زد فولد ۳ قرار داده است.
امکان گرفتن سلفی با دوربینهای اصلی پشتی و حالت Capture View (دیدن فهرستی از عکسهای گرفته شده در سمت چپ و سوژه مورد نظر در سمت راست) از دیگر ویژگیهای دوربین فولد ۳ هستند.
دوربینهای پشتی بار دیگر میزبان سه لنز ۱۲ مگاپیکسلی: f/1.8 واید، f/2.2 اولترا واید با ۱۲۳ درجه زوایه دید و f/2.4 تله فوتو تا ۲ برابر زوم اپتیکال است.
باید گفت دوربینهای زد فولد ۳ از نظر پرداختن به جزئیات، شاتهای واقعی، قدرت و کیفیت زوم عملکرد ضعیفتری نسبت به دوربینهای آیفون ۱۲ پرو و گلکسی S21 Ultra دارند.
زد فولد ۳ به غیر از ۳ دوربین اصلی از ۲ دوربین دیگر، یکی دوربین جلو، ۱۰ مگاپیکسل (f/2.2) و دیگری دوربین سلفی زیر نمایشگر، ۴ مگاپیکسل (f/1.8) هم بهره میبرد.
عکسهای دوربین زیر نمایشگر اصلا کیفیت مناسبی ندارند و به همین دلیل این دوربین بیشتر ماهیت وبکم دارد تا دوربین سلفی. برای گرفتن سلفی باکیفیت فقط یک «تا» فاصله دارید، فولد ۳ را باز کنید و از دوربینهای اصلی آن برای گرفتن سلفی استفاده کنید.
سختافزار، تجربه بازی و بنچمارک
پرچمدار تاشدنی کرهایها به چیپ اسنپدراگون ۸۸۸ با ۱۲ گیگابایت رم مجهز شده تا اجرای سنگینترین بازیها در بالاترین تنظیمات گرافیکی ممکن را فراهم کند.
در استفادههای روزمره، زد فولد ۳ اجرای روان و سریعی دارد و تغییر صفحه نمایش از گوشی به تبلت حین کار به سهولت انجام میشود.
در تست گیکبنچ نسخه ۵.۴.۲، امتیاز کلی ۴۶۰۰ برای فولد ۳ بدست آمد. این گوشی در سینگلکور و مالتیکور به ترتیب امتیازهای ۱۰۷۷ و ۲۹۶۷ را کسب کرد.
در تست وایلد لایف ۳D Mark، این تاشوی پرچمدار متوسط ۳۳.۹۰ فریم بر ثانیه را ثبت کرد و امتیاز کلی آن به ۵۶۶۵ رسید.
باتری و شارژدهی؛ یکی از نقاط ضعف زد فولد ۳
گلکسی زد فولد ۳ به باتری دو تکه ۴۴۰۰ میلیآمپری مجهز شده؛ ظرفیت باتری تاشوی امسال در مقایسه با فولد ۲ با ۴۵۰۰ میلیآمپر کمی کمتر است.
در صفحهنمایش با نرخ بهینهسازی ۶۰ هرتز، زد فولد ۳ فقط ۷ ساعت و ۵۲ دقیقه دوام آورد. این میزان در حالت نرخ رفرش متغیر (تا ۱۲۰ هرتز) به ۶ ساعت و ۳۵ دقیقه کاهش یافت.
زد فولد ۲ در سناریوهای مشابه، به ترتیب ۱۰ ساعت و ۱۰ دقیقه و ۹ ساعت و ۵ دقیقه شارژدهی دارد. همانطور که انتظارش میرفت خبری از شارژر در باکس این گوشی نیست؛ با شارژر ۲۵ واتی پس از ۳۰ دقیقه شارژ گوشی به ۴۷% رسید که بد نیست.
فولد ۳ از شارژر بیسیم ۱۰ واتی هم پشتیبانی میکند.
حرف نهایی و قیمت
قلم استایلوس یا همان S Pen برای گلکسی زد فولد ۳ طراحی شده است. خبر بد اینکه این گوشی بدون اسلات S Pen ساخته شده، علاوه بر آن جایی هم در باکس گوشی برای قلم وجود ندارد و باید جداگانه خریداری شود.
با ساخت زد فولد ۳، کرهایها همچنان عنوان بهترین تاشوی جهان را نزد خودشان نگه داشتند. فولد ۳ با طراحی بادوامتر، چندوظیفگی بهبودیافته و صفحه نمایش بهتر با قیمت کمی پایینتر نسبت به فولد ۲ عرضه میشود.
دوربین زیرنمایشگر، فولد ۳ را یک قدم جلوتر از سایر مدلها در بحث طراحی قرار داده است؛ هرچند نباید به آن با دید دوربین مناسب سلفی نگاه کرد و به سراغ دوربینهای اصلی برای سلفی رفت.
اقدام سامسونگ در همکاری با توسعهدهندگان بزرگ نرمافزار در جهت ساخت اپهای بهینه شده برای گوشیهای تاشو تحسینبرانگیز است. گرچه به نظر میرسید سامسونگ باید فولد ۳ را به همراه قلم و بدون بالاتر بردن قیمت عرضه میکرد.
ضخامت نسبتا زیاد در حالت موبایل و شارژدهی نهچندان مناسب از دیگر ایرادات فولد ۳ محسوب میشوند.
در کل، باید گفت سامسونگ در ساخت کاملترین تاشوی حال حاضر جهان، فولد ۳ خوب عمل کرده و بدون شک هر گوشی دیگری با چنین اهداف نوآورانهای در جلب رضایت تمام کاربران به مشکل برمیخورد.
گوشی گلکسی زد فولد ۳ در تاریخ ۲۷ آگوست (۵ شهریور) عرضه شد. قیمت نسخه ۲۵۶ گیگابایتی این گوشی ۱۷۹۹ و ۵۱۲ گیگابایتی ۱۸۹۹ دلار است.
منبع: کلیک