اخبار

کوالکام اسنپدراگون 480 را با پشتیبانی از 5G برای گوشی های اقتصادی معرفی کرد

snapdragon 480

اسنپدراگون ۴۸۰ نخستین تراشه‌ی سری ۴۰۰ کوالکام با پشتیبانی از ۵G محسوب می‌شود که پیشرفت‌های چشمگیری درمقایسه‌با اسنپدراگون ۴۶۰ تجربه کرده است.

کوالکام رسما پردازنده‌ی اسنپدراگون ۴۸۰ فایوجی (Qualcomm Snapdragon 480 5G) را معرفی کرد. اسنپدراگون ۴۸۰ جدیدترین تراشه‌ی ۵G کوالکام محسوب می‌شود و نخستین تراشه‌ی سری ۴۰۰ این شرکت است که درون گوشی‌های اندرویدی ارزان‌قیمتی قرار می‌گیرد که به‌دنبال دستیابی به فناوری ۵G هستند و از اکثر دستگاه‌های امروزی مجهز به پردازنده‌های ۵G کوالکام قیمت ارزان‌تری دارند.

نخستین‌بار در مراسم IFA 2020، کوالکام اعلام کرد روی تراشه‌‌ای از سری اسنپدراگون ۴۰۰ با توانایی اتصال به شبکه‌ی ۵G کار می‌کند؛ اما تا امروز جزئیاتی درباره‌ی این پردازنده نمی‌دانستیم. اسنپدراگون ۴۸۰ کوالکام به مودم مجتمع اسنپدراگون X51 مجهز است و از هر دو شبکه‌ی ۵G، یعنی شبکه‌ی مبتنی‌بر موج میلی‌متری (mmWave) و شبکه‌ی مبتنی‌بر امواج دارای فرکانس زیر ۶ گیگاهرتز (Sub-6Ghz) پشتیبانی می‌کند.

اضافه‌شدن استاندارد ۵G به تراشه‌ای از سری اسنپدراگون ۴۰۰ کوالکام یکی از اقدامات مهمی است که در چند وقت اخیر، برای همه‌گیرتر‌کردن این فناوری انجام شده است. در‌حال‌حاضر، اکثر گوشی‌های ۵G گران‌تر از ۵۰۰ دلار دارند و هر کسی امکان تهیه‌ی آن‌ها را ندارد و عملا ۵G به دستگاه‌های میان‌رده‌ و پرچم‌دار منحصر است.

بااین‌حال، کوالکام ازطریق اضافه‌کردن ۵G به تراشه‌ای از سری اسنپدراگون ۴۰۰ به تولیدکنندگان امکان می‌دهد به‌سادگی این فناوری را به گوشی‌هایی اضافه کنند که قیمتشان بین ۱۲۵ تا ۲۵۰ دلار است. این یعنی در سال ۲۰۲۱، قرار است میزان استفاده از فناوری ۵G افزایش محسوسی پیدا کند.

اسنپدراگون ۴۸۰ کوالکام به‌غیر از فناوری ۵G، مشخصه‌های جالب دیگری نیز دارد و به‌طورکلی، تراشه‌ای پراهمیت محسوب می‌شود. براساس ادعای کوالکام و به‌نوشته‌ی خبرگزاری ورج، اسنپدراگون ۴۸۰ ازلحاظ قدرت پردازشی پیشرفت درخورتوجهی درمقایسه‌با مدل پیشین خود، یعنی اسنپدراگون ۴۶۰، تجربه کرده است.

کوالکام می‌گوید پردازنده‌ی مرکزی (CPU) و پردازنده‌ی گرافیکی (GPU) تراشه‌ی اسنپدراگون ۴۸۰ تا دو برابر قدرت پردازشی بیشتر از CPU و GPU تراشه‌ی اسنپدراگون ۴۶۰ ارائه می‌دهند. به‌علاوه، درمقایسه‌با مدل پیشین وظایف مبتنی‌بر هوش مصنوعی را ۷۰ درصد سریع‌تر پردازش می‌کند. کوالکام می‌گوید این دستاوردها به‌لطف استفاده از پردازنده‌ی گرافیکی آدرنو ۶۱۹ و پردازنده‌ی مرکزی کرایو ۴۶۰ و واحد پردازشی هگزگان ۶۸۶ ارائه می‌شوند.

کوالکام قابلیت‌های خاصی درون اسنپدراگون ۴۸۰ قرار داده است که نمونه‌ی آن‌ها را پیش‌تر صرفا در تراشه‌های پرچم‌دار دیده بودیم. اسنپدراگون ۴۸۰ نخستین تراشه‌ی سری ۴۰۰ است که از لیتوگرافی هشت‌نانومتری بهره می‌برد و از استاندارد Quick Charge 4 Plus و پنل‌های فول HD پلاس ۱۲۰ هرتز پشتیبانی می‌کند. افزون‌براین، این تراشه نخستین تراشه‌ی سری اسنپدراگون ۴۰۰ با توانایی ارائه‌ی تصاویر ساکن ۶۴ مگاپیکسلی و پردازنده‌ی سیگنال تصویر (ISP) سه‌گانه برای دوربین‌های سه‌گانه محسوب می‌شودکه می‌تواند حداکثر سه عکس را در آنِ واحد بگیرد. تأکید می‌کنیم هیچ‌یک از این‌ها قابلیت‌هایی جدید نیستند؛ اما قطعا می‌توانند توانایی‌های گوشی‌های اقتصادی را به‌طورمحسوس بهبود بخشند.

نخستین گوشی‌های هوشمند مجهز به اسنپدراگون ۴۸۰ قرار است در سه‌ماهه‌ی نخست سال جاری میلادی از راه برسند. ویوو، اوپو، شیائومی، موتورولا و نوکیا جزو نخستین شرکت‌های بزرگی هستند که در ماه‌های پیش رو، گوشی‌هایی را با تراشه‌ی جدید کوالکام به بازار عرضه خواهند کرد.

منبع: زومیت